Vildmosemuseet

Museet fortæller Store Vildmoses historie - om mose- og landbrug og flynedstyrtningen i mosen under 2. verdenskrig.

I ladebygningen findes en mose- og landbrugsudstilling, som er delt op i forskellige emner, der alle vedrører Store Vildmoses historie.

Staldbygningen er indrettet i små værksteder med eksempler på gamle håndværk som f.eks. hjul- og karetmager, bødker, tømrer og snedker, smed, sko- og sadelmager, skrædder og bryggeri.

I garagebygningen findes bl.a. en udstilling med maskiner vedrørende kartoffelavl (Vildmosekartofler). Her er desuden flere større maskiner brugt til tørvefremstilling og i landbruget m.m.

I stuehuset er der indrettet et køkken med brændekomfur og en "pæn stue" - et bredt udsnit af det, husmoderen har haft til rådighed op gennem tiderne - fra omkring år 1900. Desuden er her udstillinger om dame- og herrefrisørfaget, jordemoderfaget, telefoncentralen, tekstiler og håndarbejder m.m.

Museet er et kulturhistorisk special- og egnsmuseum med udstillinger, som præsenterer Store Vildmoses historie, fra ”stenalder hav til agerland”, bl.a. igennem en mose- og landbrugsudstilling, der fremviser historien om Vildmosens dannelse, udbredelse, tørvegravning og produktion, afvanding og kultivering af store dele af mosen.

Se også maskiner fra Vildmosens kartoffel avl, tørvefremstilling og andre af datidens landbrugsmaskiner og oplev en købmandsbutik indrettet med inspiration fra en butik, der lå i Store Vildmose fra 1930érne til 1960'erne-

Museet byder også på en permanent udstilling om 2. verdenskrigs betydning for Nordjylland og et flystyrt i Store Vildmose.

De kan også se eksempler på datidens håndværk som hjul- og karetmager, bødker, skomager, skrædder og bryggeri, præsenteret i små værksteder.

Vildmosemuseet byder også på arrangementer, hvor museet bliver levendegjort i form af hestevognsture, salg i købmandsbutik, tilberedning af historisk mad, udstilling af veteranmotorcykler og mange involverende aktiviteter for de besøgende.

Vildmosemuseet er en del af Museerne i Brønderslev Kommune som også inkluderer Dorf Møllegård.

Se museets hjemmeside for flere spændende arrangementer som Købmandsdag og julearrangement.

Del denne side

Opdateret af:

Brønderslev Erhverv & Turisme turisme@99454545.dk
 

Kontakt

Adresse

Paukjærvej 15
9700 Brønderslev

Telefon

+45 98824344

Fakta

  • Faciliteter

    • Museumsbutik/Kiosk

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.9548429999
Latitude : 57.259933