Voergaard Slot

På det smukke renæssanceslot Voergaard Slot har du mulighed for at opleve hele historien om spøgelset Ingeborg Skeel og Stygge Krumpen.

Voergaard Slot

En af de flotteste renæssancebygninger finder du i Voergaard Slot, som blev opført i 1580. Slottet gemmer på nogle af de mest uhyggelige spøgelseshistorier om Ingeborg Skeel, der døde i 1604, og huser samtidig også en stor samling af private kunstsamlinger. Derfor er Voergaard Slot et ideelt besøg, hvis du ønsker en historisk dag sammen med din familie. På slottet er det muligt at gå på opdagelse i den gamle historie om Ingeborg Skeel, som er et af Danmarks mest berømte spøgelser. Fortællingen om Ingeborg Skeel går på, at hun var lagt for had af mange mennesker, grundet sin evne som handelskvinde, og grundet mange af hendes onde gerninger mod familie og ansatte på slottet. Der går rygter om, at hun skulle have pisket sit første barn til døde, at hun skulle have skubbet bygmesteren på Voergaard i voldgraven, mishandlet sine tjenestepiger og hugget hænderne af karlen på slottet, fordi han efter sigende, havde hugget brænde i skoven. Man mente, grundet Ingeborg Skeels herskersyge og onde gerninger, at hun var i ledtog med djævlen.

Stygge Krumpen som vi kender fra julekalenderen Ludvig og Julemanden, har også haft sin gang på Voergaard slot, hvor han havde røvet Elsebeth Gyldenstjerne fra hendes tidligere ægtemand, ridder Bonde Due. Stygge Krumpen ønskede at gøre Voergaard Slot til hovedsæde for hele hans bispedømme, som på daværende tidspunkt ejede næsten hele Vendsyssel. I 1534 erobres Voergaard af Skipper Clements bondhær, og tilfalder i 1536 til kongen.
En begivenhed, der hvert år vender tilbage til Voergaard Slot, er middelalderdagene, der afholdes i juli måned. Her har du mulighed for at træde ind i en anderledes verden, og genopleve, hvordan tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk levede.

Del denne side

Vil du vide mere?
Voergård 6
9330 Dronninglund
Tlf: 98 86 71 08