Voergaard Slot

Brug en dag i historiens tegn, og tag familien med på en tur til Voergaard Slot. Her kan i få fortællingen om Ingeborg Skeel, se den berygtede fangekælder og få et indblik i hvordan man levede før i tiden.
Voergaard Slot

Voergaard Slot er en af Danmarks smukkeste renæssancebygninger opført i 1580. Du finder de mest uhyggelige spørgelseshistorier og private kunstsamlinger på slottet.

Nyd en historisk dag med familien og gå på opdagelse i den gamle historie om bl.a. Ingeborg Skeel og Stygge Krumpen. Du kan besøge fangekælderen eller finde blodpletten der ikke kan vaskes af. 

Tag en tur tilbage til middelalderen og træd ind i en anderledes verden, og genoplev hvordan tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk levede, når der afholdes middelalderdage i juli måned.

Fortællingen om Ingeborg Skeel

Danmarks mest berømte spørgelse, Ingeborg Skeel, har sin gang på Voergaard Slot. Der findes talrige fortællinger om, at den hvide dame går igen om natten på slottes gange. Ingeborg Skeel var lagt for had af mange mennesker på grund af sin evne som handelskvinde og hendes herskersyge. Mange mente at hun var i ledtog med Djævlen og var ondskabsfuld. Rygterne siger, at hun skulle have pisket sit første barn til døde, skubbet bygmesteren på Voergaard i voldgraven, hvorefter han druknede, flere tjenestepiger er blevet mishandlet, og karlen på slottet fik sine hænder hugget af, fordi han angiveligt stjal brænde i skoven. Ingeborg Skeel døde i 1604.

Fortællingen om Stygge Krumpen

Stygge Krumpen levede på Voergaard med Elsebeth Gyldenstjerne, som han har røvet fra hendes tidligere ægtemand, ridder Bonde Due.

Væbner Jakob Andersen til Voergaard overdrager gården til biskoppen i Børglum, Niels Stygge Krumpen. I denne periode udbygger og forstærker han Voergaard på baggrund af hans ønske om at gøre Voergaard til hovedsæde for hele hans bispedømme, der efterhånden ejede hele Vendsyssel. Voergaard erobres i 1534 af Skibber Clements bondehær og i 1536 tilfalder Voergaard Slot Kongen.  

Del denne side

Kontakt
Voergaard Slot
Voergaard 6
9330 Dronninglund
98 86 71 08

Slotte

Tag familien med tilbage i historien, og besøg bl.a. Voergaard Slot, hvor Ingeborg Skeel og Stygge Krumpen har boet. Eller tag forbi Dronninglund Slot, som har bevaret de historiske rammer fra fortiden.