VisitBrønderslev
Rhododendronparken hedelund brønderslev blomster park natur gåtur pink

Rhododendronparken

Rhododendronparken i Brønderslev er den største rhododendronpark i Nordeuropa. Her finder du mere end 10.000 planter fordelt på over 130 forskellige arter, som blomstrer fra maj til juni.

Med mere end 10.000 planter fordelt på over 130 sorter er Rhododendronparken i Brønderslev den største af sin slags i Nordeuropa. Parken står i fuldt flor i maj og juni, hvor de blomstrende rhododendronplanter skaber en sand farvesymfoni til fryd for både syns- og duftesanserne.

Rhododendronparken, beliggende i hjertet af Brønderslev by, har i årevis været byens unikke kendemærke og vartegn.

Idéen bag parken

Rhododendronparken, som den er den dag i dag, blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890. Parken er placeret i midten af Brønderslev og var designet ud fra en idé nogle lokale fik tilbage i 1989 for at tiltrække flere besøgende. De ønskede at skabe en Rhododendronpark i den gamle Hedelundspark, hvor 100 år gamle bøgetræer danner rammen om den smukke og unikke park, som også rummer en stor sø med ænder og svaner samt en legeplads.

Smukt samlingssted

Parken med sine 130 rhododendron arter måler 7 hektar land og er udsmykket og omringet af 100 buske.  Der findes andre parker, hvor man finder flere arter, men det særlige med parken i Brønderslev er, at man finder særlige bede med bestemte typer - og det giver de besøgende mulighed for at se de forskellige arter hver for sig. 

Parken er åben alle dage hele året rundt og indgangen er gratis. Flere steder er der opstillet borde og bænke, hvor du kan nyde en medbragt madkurv. Der er desuden en legeplads til børnene og den lokalkendte træpavillon, der går under navnet "Den Runde Pavillon". Her afholdes der hvert år adskillige arrangementer, som f.eks. koncerter samt sommeraftener med dans.

Bliver du sulten efter en dejlig gåtur i parken, finder du et væld af dejlige spisesteder, som ligger i Brønderslev midtby - hvor der i øvrigt altid er gratis parkering. Du kan også besøge Brønderslev Hallerne, hvor køkkenet tilbyder at lave picnickurv med sandwiches eller lune boller med lagkage og kaffe.

Vil du vide mere?

Læs mere om hvordan Rhododendronparken blev stiftet, de forskellige Rhododendronarter, og se et kort over parken her.

rhododendronparken hedelund børn ved søen natur

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Nørregade 45

9700 Brønderslev

Koordinater

Længdegrad : 9.9463339999

Breddegrad : 57.2736793

Inspiration til flere oplevelser

Restauranter
Restaurant mad madoplevelser gastronomi smagsoplevelser stock
Caféer
café caféer spisesteder kaffe hygge gastronomi smagsoplevelser
Kunst i det fri
Kunst kunstværket EKKO Hjallerup natur
Lokal Turistinformation
Turistinformation Brønderslev Bibliotek
Hotel Phønix, Brønderslev
Hotel Phønix, Brønderslev
Kunsthåndværkere
Kunst kunsthåndværkere ler keramik rikke barlebo