Hotel Dronninglund Slot

Her i Nordjylland findes der et slot, som er omgivet af skøn natur, hvor der er plads til hinanden og fordybelse.

Det smukke hvide slot, der ligger i skønne omgivelser i det østlige Vendsyssel, er en helt uforglemmelig oplevelse – især hvis man overvejer et miniophold ud over det sædvanlige. Du bør ikke snyde dig selv for at opleve dette fantastiske slot, som er blevet overdådigt indrettet i en stil, der passer med stedets lange og royale historie. Her bliver din overnatning historisk.

Dronninglund Slot et smukt og moderne hotel og kursuscenter, som også har sin egen restaurant med udsigt ud over slotsparken. Værelserne er indrettet med øje for den romantiske stil og samtidig med moderne faciliteter og danske designklassikere. 

Dronninglund Slot er i tre etager, hvor du i stueetagen finder Slotskælderen, restauranten og Pejsestuen. På 1. salen finder du Den Blå Sal, to spisestuer og to tårnværelser og 2. salen har slottets største spisestue og et tilhørende tårnværelse.

Historie

Dronninglund slot var oprindeligt et nonnekloster, idet Benediktinerne omkring år 1100 oprettede Hundslund Kloster, som det hed dengang. Over tid blev klostret både meget anset og rigt og ejede over 100 gårde, som det blev tildelt af Dronning Margrethe den Første.

Da Hundslund Kloster under reformationen kom til at tilhøre kronen, blev stedet efterfølgende givet til flere kendte lensmænd. I 1690 overtog Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie, godset og gav det dets nuværende navn, Dronninglund. Siden blev Dronninglund givet videre til andre i kongeslægten, grever og konsuler, hvor flere restaurerede og tilføjede mere til Dronninglund såsom haven.