Klokkerholm Møllesø

Hvad enten man vil fiske, nyde naturen eller gå en tur i det fri, er Klokkerholm Møllesø et besøg værd.

Klokkerholm Møllesø har som den største sø i Vendsyssel en rig fugle- og fiskebestand. Den idylliske møllesø er velbesøgt af mange lystfiskere.

Klokkerholm Møllesø har sin helt egen spændende historie. Efter al sandsynlighed har søen sin oprindelse som istidssø, og i århundreder var der placeret en mølle ved søens vestlige ende, som blev drevet af vandet fra "mølledammen". "Mølledammen" blev tørlagt i 1914 til stor fortrydelse for mange af egnens beboere. Gennem mange år blev der arbejdet på at genetablere søen, og det lykkedes i slutningen af 1970'erne. Efter 65 år med tørlægning blev søen atter genetableret i 1979.

Som Vendsyssels største sø indbefatter Klokkerholm Møllesø et naturområde på ca. 10 ha. Området er naturfredet, således at der ikke må drives jagt på de omkringliggende arealer. Det er dog tilladt at fiske i den vestlige del af søen efter særlige bestemmelser.

Rundt om søen er der anlagt en ca. 2,5 km lang natursti. En vandretur omkring søen langs stien varer ca. 1 time.

Del denne side

Nyttige informationer
Adresse:
Klokkerholm Møllesø
Allerupvej,
9320 Hjallerup

Fiskerkort kan købes hos:
MENY Klokkerholm
Bredkærsvej 7B,
9320 Hjallerup
tlf. 98 28 40 11
 

Fredningsperiode: 16. nov. til 15. jan

Naturområder i Brønderslev Kommune

I Brønderslev Kommune finder du en række unikke, indbydende naturområder, som er gemt langt væk fra by og trafik og hverdagens travlhed.