Sømosen og Jyske Ås

Egnen omkring Dronninglund byder på dejligt landskab og enestående natur. Her kan du opleve frodige marker, store skovområder, moser og vidtstrakte hedearealer.

Sømosen

Sømosen er en højmose beliggende inde mellem de høje bakker i Jyske Ås iden sydlige del af Dronninglund.

Sømosen bære på en spændende historie om fortids folkeliv og er bestemt et besøg værd.

Op til forrige århundrede var skråningerne ved mosen bosted for over 40 familier, der alle var markedsfolk, artister, gøglere eller musikanter. Disse familier blev tiltrukket af mosens øde beliggenhed og bosatte sig i primitive hytter og jordhuler, hvor de holdt til om vinteren. Om sommeren drog de rundt i landet og optrådte.
P-pladsen på Kirkevej kan benyttes til vandreruten.

Brochure over vandreruten kan ses her.


Jyske Ås

Jyske Ås er 28 km lang, 2-3 km bred og flere af bakketoppene er over 100 m høje. Du vil være 136 meter over havets overflade, når du står på Vendsyssels højeste punkt Knøsen.
Jyske Ås er ikke, trods dets navn, en ås. Den blev skabt ved sidste istid. Hele terrænet omkring Dronninglund er stærkt kuperet. Spændende langdysser og gravhøje ligger spredt i området.

Området er spækket med vandrestier og cykelruter, men på grund af dens størrelse, kan man stadig føle sig alene. Der går bl.a. en rute fra Dronninglund Slot som er ca. 30 km lang. 

 

Lunken, Pajhede skov

Lunken er en del af Pajhede skovkompleks og huser b.la. Brønderslev naturskole, hvor der bliver afholdt mange arrangementer året rundt.

Pak soveposen og overnat i de flotte nye shelters på bakken ved siden af naturskolen. Her kan der laves mad over bål, og der er rig mulighed for at se nattehimlen folde sig ud over pladsen. Lyt til træerne og de mange dyr, der bor i skoven. En tur i Lunken er en tur for sanserne!

Er en overnatning ikke sagen, er her også rig mulighed for at gå en tur i skoven på en af områdets mange afmærkede ruter. Lunken er et oplagt sted for hele familien, og legepladsen giver mulighed for leg til de mindste.

Del denne side

Få mere at vide om Jyske Ås

Dronninglund Storskov

Dronninglund Storskov byder på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Tag på en af de afmærkede vandreture i den frodige skov, og kom igennem skovens forskellige områder. Skoven byder udover bøge- og nåleskov på forskellige levn fra fortiden. Se f.eks. Troldestenen, som er en rest fra istiden eller sigøjnernes jordhuler, som der stadig er spor efter i Sømosen.

Adresse: Kør af Storskovvej, 9330 Dronninglund. Der er P-pladser med info-kort langs vejen.