Dronninglund Storskov

I Brønderslev Kommune findes der masser af skøn natur. Den kan du blandt andet opleve i Dronninglund Storskov, hvor det også er muligt at medbringe din hest, da der her er oprettet rideruter.

Dronninglund storskov

Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Skoven, der er præget af nåle- og løvskov, har et stort udvalg af afmærkede vandreture, både for børn og voksne. I skoven findes der ligeledes mange spor fra fortiden, eksempelvis Troldestenen, som er en rest fra istiden. Det er også muligt at opleve sigøjnernes jordhuler, som der stadig findes spor efter, i Sømosen. Vendsyssels højeste punkt med sine 136 meter over havet, Knøsen, er ligeledes at finde i storskoven.

I skoven optræder et sjovt fænomen, hvor naturlovene er gået helt grassat. På et ganske bestemt sted i skoven (Storskovvej 14-18) løber vandet op ad bakke i stedet for ned ad. Fænomenet kan særligt opleves på cykel. Hvis man kører i frigear ned ad bakke, er det nødvendigt at træde i pedalerne, for ikke at gå i stå, mens du kan køre på frihjul op ad bakken. Et helt særligt fænomen, som hele familien kan opleve i storskoven.

 

Ridning og høhoteller

Mellem Høhotel Holtegård og Høhotel Flauenskjold-B&B er der udarbejdet en riderute, der går gennem Dronninglund Storskov. På begge Høhoteller er der mulighed for at købe ridepas til en én- eller todages rideferie. Der udleveres kort over ruterne i forbindelse med køb af ridepas. Du har også mulighed for at ride i Dronninglund Storskov, det eneste det kræver, er en tilladelse samt et ridekort (500 kr. årligt), som kan fås hos skovløber Jes Nielsen, tlf.: 23 45 56 08.

Der er også mulighed for, at du kan holde ferie med din egen hest, ved at kombinere en Bed&Breakfast med en ridetur i enten Jyske Ås eller Granhøjgårds egen ridehal. For mere information kan Kirsten Hejslund kontaktes på tlf.: 40 59 81 23.

Del denne side

Vil du vide mere

Her kan du få et lille udpluk af de forskellige steder at besøge i Dronninglund Storskov samt læse mere om ruterne. 

Vandreture i Dronninglund Storskov