Rhododendronparken

Idéen bag parken

Rhododendronparken blev udformet i 1994. Parken er placeret i midten af Brønderslev og var designet ud fra en idé nogle lokale fik tilbage i 1989. De ønskede at skabe en Rhododendronpark i den gamle Hedelundspark. Parken blev designet til at tiltrække virksomheder og turister. 

 

Om parken

Området er udsmykket og omringet af 100 buske, og i parken finder du også en sø. Parken måler 7 hektar land og er unik, da den består af 10.000 Rhododendronplanter af 13 forskellige arter. Der findes andre parker, hvor man finder flere arter, men det særlige med parken i Brønderslev er, at man finder særlige bede med bestemte typer - og det giver de besøgende mulighed for at se de forskellige arter hver for sig. 

Parken er åben hele året rundt, og rundt omkring i parken har man placeret borde og bænke. Der er desuden en legeplads til børnene og en pavillon med navnet "Den Runde Pavillon". Her gæster forskellige kunstnere og giver koncerter i løbet af året. 

I midten af parken finder man Restaurant Hedelund. Restauranten har et perfekt overblik over parken og søen og den er åben hele året rundt.

 

Vil du vide mere?

Læs mere om hvordan Rhododendronparken blev stiftet, de forskellige Rhododendronarter, og se et kort over parken her.

Hvis du vil have mere information om Restaurant Hedelund og hvad de tilbyder, kan du finde det her.