VisitBrønderslev
Dronninglund skov natur børn sommer forår

Dronninglund - Byen ved slottet

Dronninglund er en by med en ganske særlig historie, der går adskillige århundreder tilbage i tiden. Men det er også en moderne handelsby med et væld af aktiviteter og muligheder. Oplev kunst, kultur, historie og smuk natur i en skøn forening i Dronninglund.

Historien om Dronninglund

Dronninglund er en by beliggende i det østlige Vendsyssel med ca. 3.500 indbyggere. Byen har sit navn efter Dronning Charlotte Amalie, som fik Dronninglund Slot til eje i 1690. Oprindeligt var herregården Dronninglund Slot et kloster fra 1200-tallet som byen efterhånden voksende op omkring. Dette kloster hed Hundslund Kloster. Nu om dage danner Dronninglund Slot rammerne om romantiske slotsophold, bryllupper og andre større fester, udstillinger og andre events, samt gode madoplevelser i slotsrestauranten Prinsesse Sophie Hedevig i de royale omgivelser året rundt.

 

Dronninglund by byder på gode shoppingmuligheder. Her er både specialbutikker, tøjbutikker og dagligvarebutikker. Overnat på slottet, på Dronninglund Hotel, eller på et af flere omkringliggende Bed & Breakfast, og spis på et af byens spisesteder. Så er du klar til at tage på opdagelse til de mange attraktioner, som findes nær Dronninglund.

 

Lige udenfor Dronninglund by finder du også det smukke Dronninglund Kunstcenter, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i skøn forening - samt den populære Dronninglund Golfklub, der tilbyder mange gode timer med golfspil af høj kvalitet på en spændende green.

 

Fire kilometer nord for byen ligger Dronninglund Storskov, som dækker den sydlige del af den vendsysselske højderyg Jyske Ås. Her er naturen smuk året rundt, og der er rig mulighed for at tage på en idyllisk cykel- eller vandretur ad afmærkede ruter. Naturen her er kuperet, og det højeste punkt i dette område er Knøsen med sine 136 meter over havet.

 

Nær den lille landsby Dorf, ca. 8 km nord for Dronninglund, finder du det spændende Museum for Forsyning og Bæredygtighed, som har til huse på den historiske Dorf Møllegård. Her kan du opleve varierende udstillinger og aktiviteter eller gå på opdagelse på den gamle gård samt vind- og vandmølle.

 I Try - 4 km i sydvestlig retning fra Dronninglund - ligger det kulturhistoriske museum Egnssamlingen for Østvendsyssel, der fortæller områdets historie fra oldtid til nutid gennem forskellige levende udstillinger og værksteder med fokus på forhistorien, bondens bolig i 1800-tallet og livet i stationsbyen.

Inspiration til flere oplevelser

Vintage og Genbrugsbutikker
Genbrug kurve shopping stock second hand
Vandreruter
Hærvejen vandreruter vandreture vandring natur aktiv
Bed & Breakfast
bed and breakfast toftegård overnatning hygge
Lokale Smagsoplevelser
Lille Østergaard lokale smagsoplevelser gårdbutikker
Kunsthåndværkere
Kunst kunsthåndværkere ler keramik rikke barlebo
Gratis Glæder
Gratis Glæder sten vand strand natur