Dronninglund skov

Dronninglund - Byen ved slottet

Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Kultur, natur og kunst i skøn forening.

Historien om Dronninglund

Dronninglund er en by beliggende i det østlige Vendsyssel med ca. 3.500 indbyggere. Byen har sit navn efter Dronning Charlotte Amalie, som fik Dronninglund Slot til eje i 1690. Oprindeligt var herregården Dronninglund Slot et kloster fra 1200-tallet som byen efterhånden voksende op omkring. Dette kloster hed Hundslund Kloster. Nu om dage danner Dronninglund Slot rammerne om romantiske slotsophold, bryllupper og andre større fester, udstillinger og andre events, samt gode madoplevelser i restauranten i de royale omgivelser året rundt.

 

Dronninglund by byder på gode shoppingmuligheder. Her er både specialbutikker, tøjbutikker og dagligvarebutikker. Overnat på slottet, på Dronninglund Hotel, eller på et af flere omkringliggende Bed & Breakfast, og spis på en af byens fine spisesteder. Så er du klar til at tage på opdagelse til de mange attraktioner, som findes nær Dronninglund.

 

Lige udenfor Dronninglund by finder du også det smukke Dronninglund Kunstcenter, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i skøn forening - samt den populære Dronninglund Golfklub, der tilbyder mange gode timer med golfspil af høj kvalitet på en spændende green.

 

Fire kilometer nord for byen ligger Dronninglund Storskov, som dækker den sydlige del af den jyske højderyg Jyske Ås. Her er naturen smuk året rundt, og der er rig mulighed for at tage på en idyllisk cykel- eller vandretur ad afmærkede ruter. Naturen her er kuperet, og det højeste punkt i dette område er Knøsen med sine 136 meter over havet.

 

I Try - fire kilometer i sydvestlig retning fra Dronninglund - finder man det kulturhistoriske museum Egnssamlingen for Østvendsyssel, der fortæller områdets historie fra oldtid til nutid gennem forskellige levende udstillinger og værksteder med fokus på forhistorien, bondens bolig i 1800-tallet og livet i stationsbyen.

Læs mere

Seværdigheder i Dronninglund

Natur

Sov godt i Dronninglund