Dronninglund Storskov og Sømosen

I Brønderslev Kommune findes der masser af skøn natur. Den kan du blandt andet opleve i Dronninglund Storskov og Sømosen, hvor det også er muligt at medbringe din hest, da der her er oprettet rideruter.

Dronninglund storskov

Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Skoven, der er præget af nåle- og løvskov, har et stort udvalg af afmærkede vandreture, både for børn og voksne. I skoven findes der ligeledes mange spor fra fortiden, eksempelvis Troldestenen, som er en rest fra istiden. Vendsyssels højeste punkt med sine 136 meter over havet, Knøsen, er ligeledes at finde i storskoven.

I skoven optræder et sjovt fænomen, hvor naturlovene er sat helt ud af spil. På et ganske bestemt sted i skoven (Storskovvej 14-18) kan du opleve den Forheksede Bakke, hvor vandet løber op ad bakke i stedet for ned ad. Fænomenet kan særligt opleves på cykel. Hvis man kører i frigear ned ad bakke, er det nødvendigt at træde i pedalerne, for ikke at gå i stå, mens du kan køre på frihjul op ad bakken. Et helt særligt fænomen, som hele familien kan opleve i storskoven.

Læs mere om vandring i Dronninglund Storskov. Se brochuren i en printevenlig version.

 

Sømosen

Sømosen er en højmose beliggende inde mellem de høje bakker i Jyske Ås i den sydlige del af Dronninglund Storskov.

Sømosen bære på en spændende historie om fortids folkeliv og er bestemt et besøg værd.

Op til forrige århundrede var skråningerne ved mosen bosted for over 40 familier, der alle var markedsfolk, artister, gøglere eller musikanter. Disse familier blev tiltrukket af mosens øde beliggenhed og bosatte sig i primitive hytter og jordhuler, hvor de holdt til om vinteren. Om sommeren drog de rundt i landet og optrådte.
P-pladsen på Kirkevej kan benyttes til vandreruten.

Brochure over vandreruten kan ses her.

 

Bjergkæden i Dronninglund Storskov

I Dronninglund Storskov finder du vor lokale bjergkæde, hvor BestigBjerge har registreret hele 6 bjergtoppe med et samlet antal højdemeter på 232. Langs den 6 km lange spændende vandrerute møder du varieret, kuperet og åndeløst smuk natur.

Download bjergbeskrivelse, kort og koordinater som pdf.

 

Ridning og høhoteller

Mellem Holtegaard Bed&Breakfast og Høhotel Flauenskjold-B&B er der udarbejdet en riderute, der går gennem Dronninglund Storskov. På begge overnatningssteder er der mulighed for at købe ridepas til en én- eller todages rideferie. Der udleveres kort over ruterne i forbindelse med køb af ridepas. Du har også mulighed for at ride i Dronninglund Storskov, det eneste det kræver, er en tilladelse samt et ridekort (500 kr. årligt), som kan fås hos skovløber Jes Nielsen, tlf.: 23 45 56 08.

Der er også mulighed for, at du kan holde ferie med din egen hest, ved at kombinere en Bed&Breakfast med en ridetur i enten Jyske Ås eller Granhøjgårds egen ridehal. For mere information kan Kirsten Hejslund kontaktes på tlf.: 40 59 81 23.

Del denne side

Vil du vide mere?

Her kan du få et lille udpluk af de forskellige steder at besøge i Dronninglund Storskov samt læse mere om ruterne. 

Vandreture i Dronninglund Storskov

Bestig Bjerge

Printevenlig brochure fra Dronninglund Storskov

Vandreruter

 

Er det tid til en gåtur?