VisitBrønderslev
Slettingen Grevsmosen vandrerute vandring natur

Formidlingsruter i Brønderslev Kommune

Her har vi samlet en oversigt over de 10 Formidlingsruter, som du finder spredt over i hele Brønderslev Kommune. Ruterne er prydet med ny, spændende skiltning og velplejede forløb. Ruterne tager dig med på en rejse gennem varieret natur, mens du opdager spændende lokalhistorier.

Kort formidlingsruter vandring vandreruter natur

Download folderen med de 10 Formidlingsruter

Download plakat med dyr, du kan opleve på Formidlingsruterne

Download plakat med planter, du kan opleve på Formidlingsruterne

 

Projekt Formidlingsruter

Projekt Formidlingsruter har til formål at forbedre naturglade gæster og turisters oplevelse i vores smukke natur - som du netop får en enestående mulighed opdage på disse 10 unikke stier.  De 10 stier prydes med nye, innovative skilteløsninger, som formidler det unikke naturområdes dyre- og planteliv, lokale historie, kultur og geologi. Her kan du også få idéer til selv at gå på opdagelse og se, hvad du kan finde i naturens skatkammer.

Skiltene giver dig samtidig et overskueligt indtryk af stiens forløb. Se, om du kan finde de "oplevelsesrammer", som står rundt om i landskabet langs flere af stierne. Hop ind i rammen og få din makker til at tage et billede - eller måske en selfie - og du har hermed et smukt portræt i ramme med et malerisk landskab i baggrunden.

Projektet er et samarbejde mellem Brønderslev Erhverv & Turisme og Brønderslev Kommune. Projektet er støttet af LAG Nord, Friluftsrådet og Brønderslev Kommune.

OBS ifht. Grindsted Plantage:

Grindsted Plantage er pt. i proces med et andet projekt, som bl.a. skal give muligheden for etablering af en ny aftale om vedligeholdelse og et nyt mountainbikespor. Dette forsinker desværre projekt Formidlingsruters arbejde i netop Grindsted Plantage. Men vi tror på, at det i sidste ende kun gør resultatet ENDNU bedre.

Liste
Kort

En sjov udfordring i naturen


Se, hvor mange planter og/eller dyr, du kan finde langs ruterne!

Sådan gør du:

1. Download og print plakaterne med oversigt og checkliste over dyre- og plantearter på Formidlingsruterne.

2. Tag ud på en af ruterne! Og hold godt øje, så snart du ser en dyre- eller planteart fra listen, kan du checke den af.

OBS: Ikke alle planter og dyr kan findes på alle ruter. Du må derfor prøve dig ad flere steder, hvis du skal have sat et kryds ved alle arter.

Hent plakat med dyr, du kan opleve på Formidlingsruterne

Hent plakat med planter, du kan opleve på Formidlingsruterne

 

Inspiration til flere oplevelser

Cykelruter
Cykelruter Jyske Ås aktiv cykling nature
Hundeskove
Hundeskov natur aktiv hund
Naturlejrpladser
Shelters naturlejrpladser natur overnatning
Kunst i det fri
Kunst kunstværket EKKO Hjallerup natur