MOSƧ - Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Velkommen til Museum for Bæredygtighed og Forsyning - MOSS (Museum of Supply and Sustainability)

Museum for Bæredygtighed og Forsyning - MOSS (tidligere BK Museer) er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum og en attraktion i Nordjylland med specialer inden for Menneskene i Vildmosen, Møllerne og på Jyske Ås' historie.

Museet består af to afdelinger: Dorf Møllegård ved Dronninglund og Vildmosemuseet i Brønderslev. Gennem udstillinger og arrangementsdage hen over året fortæller museet den spændende og dramatiske historie om befolkningens tilværelse og arbejde i et langt historisk perspektiv i Vendsyssel, om livet på en møllegård gennem århundreder, om kampen for overlevelse i et uvejsomt terræn i Store Vildmose og om selvforsyning og industrialisering på landet og i byen.  

Få en oplevelse i Nordjylland på en fredet møllegård, Dorf Møllegård, med vind - og vandmølle og gårdanlæg beliggende i den naturskønne Jyske Ås eller oplev den sjældne historie om en vild højmose, der blev forvandlet til landbrugsjord i løbet af få år, på Vildmosemuseet.

Brønderslev Kommunes kommende nye oplevelsescenter

MOSS har ambitionen om at være kommunens kulturhistoriske videns– og oplevelsescenter, som på grundlag af sine samlinger, forskning og undersøgelser formidler den fælles lokale kulturarv i moderne, nyskabende, inspirerende og involverende former til stadigt flere målgrupper.

Museet vil aktivt bidrage til udviklingen af en fælles historisk identitet i kommunen, som gør indbyggerne stolte. Museum MOSS vil være en attraktiv samarbejdspartner for udvikling af kulturoplevelser både på lokalt og nationalt plan.

Museumsforeningerne

Museet har to museumsforeninger: Museumsforeningen for Dorf Mølle og Museumsforeningen for Vildmosemuseet. Som medlem af Museumsforeningerne har du fri entré på Vildmosemuseet og Dorf Møllegård, samt arrangementer på disse steder. Derudover har museet en stor skare af frivillige, som gør et stort arbejde i forbindelse med museets mange arrangementer. 


Se museets hjemmeside for flere nyheder, information og spændende arrangementer.

 

PRISER

 

Entré

Voksne: 50 kr.

Ældresagen: 40 kr.

KlubNordjyske: 40 kr.

Børn: Gratis

 

Årskort: 150 kr.

Familiekort: 250 kr.

Rundvisning: 600 kr.

- Udenfor almindelig åbningstid: 1200 kr.

Foredrag: 1000 kr.

Del denne side

Opdateret af:

Brønderslev Erhverv & Turisme turisme@99454545.dk
 

Kontakt

Adresse

Storskovvej 39
9330 Dronninglund

Telefon

+45 98 84 31 05

Fakta

 • Faciliteter

  • Museet rummer levendegørelse
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Aktiv deltagelse mulig
 • Samlingernes emne

  • Industri
  • Kulturhistorie
  • Arbejderkultur
 • Type

  • Historisk museum
  • Mølle

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.28384383
Latitude : 57.22148367