Omvej

Omvej

Omvej guider dig fra punkt til punkt, alt i mens du hører spændende historier om den rute, som du går på. Kortet viser dig næste punkt i rækken, og Omvej fortæller dig, i hvilken retning du skal gå.

Invitér familien med på en hyggelig tur i smuk natur og bliv samtidig klogere på lokalområdet.

Omvej virker til IOS - download appen, og så snart du har dine høretelefoner på er du klar til at udforske spændende historiske ruter.

Bestig Bjerge

Bestig Bjerge

I Danmark findes der da ikke bjerge? - Vent, eller gør der? Det gør der rent faktisk! Tag turen op i de højere luftlag - Bestig Bjerge har registreret hele 21 danske bjerge på over 100 meter over havets overflade. Altså ikke en tur for dem der er bange for højder!

Nørre Ådalen

Det skønne naturområde Nørre Ådalen er beliggende i den nordlige del af Brønderslev. Området er varieret og bakket, da det stammer tilbage fra den sidste istid.

Området er bynært, men lader dig alligevel trække frisk luft i et åndehul væk fra trafik og støj. Parker ved det nye sundhedshus og gå ad ruten ved Thorsvej. Langs vandreruten (på 4,7 km) kommer da forbi 2 gravhøje, pladser med bordebænke og dalslugter.

Vandrerute i Nørre Ådalen

Ruten (4,7 km) som ligger i den nordlige del af brønderslev, guider dig igennen en smuk bakket natur, som viser spor fra den sidste istid. Dette ses mest markant i dalslugterne ved Thorsmark.

Parkering findes ved det nye sundhedshus. Derfra går man af Thorsvej, hvor der for enden af vejen findes 2 gravhøje. Undervejs på ruten er der pladser med bordebænke, hvor det er perfekt at nyde noget mad i de smukke omgivelser.

Spor i Landskabet

Spor i Landskabet er afmærkede vandreruter på privat jord. Spor i Landskabet er et fælles projekt mellem lodsejere, kommuner, Miljø- og Fødevareministeriet og øvrige interessenter og frivillige, der blev lanceret i 1997. Sporene skal give alle mulighed for at opleve sider af naturen, der ellers ikke er tilgængelig for offentligheden - en anderledes natur- og kulturoplevelse i "Danmarks baghave".

Vandreruter i Dronninglund Naturpark

Dronninglund Naturpark er stedet for alle: Vandreruter, hundeskov, jungesti, minigolf og massevis af aktiviteter og oplevelser.

Eventyrstien er en audiooplevelse, hvor skulpturene fortæller deres egne historier ved hjælp af QR koder, som du scanner med din smartphone.

Vandreruterne er opmærkede og du kan ikke undgå at møde sjove oplevelser på din vej gennem den hyggelige skov lige uden for Dronninglund by.

Vandreruter i Søheden Skov

Tag med på en af de mange skønne vandreture i Søheden Skovkompleks!

Vandreruter i Dronninglund Storskov

Dronninglund Storskov

Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha. på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. I skoven finder du et net af spændende vandreruter, hvis forløb går gennem varieret og åndeløst smuk natur.

Klokkerholm Møllesø

Klokkerholm Møllesø har som den største sø i Vendsyssel en rig fugle- og fiskebestand. Den idylliske møllesø er velbesøgt af mange lystfiskere.

Gravhøjsporet

Gravhøjsporet har udgangspunkt ved Klokkerholm Møllesø, og kommer forbi 11 forskellige gravhøje. Ruten er 4,4 km lang og afmærket med pile.

Dateringen af rutens gravhøje  er noget usikkert, men mellem 50.000 f.Kr. og 1050 e.Kr, altså hele oldtiden og Vikingetiden. 

Hør Løgfrøens Sang

Landmand Bjørn Kjeldgaard, som bor Lille Østergaard beliggende mellem Jerslev og Brønderslev, har den sjældne Løgfrø til at yngle og bo på hans ejendom. Løgfrøen har et meget karakteristisk kvækken, og nu er det muligt at opleve dette.

Dronninglund Storskov og Sømosen

Dronninglund storskov

Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Skoven, der er præget af nåle- og løvskov, har et stort udvalg af afmærkede vandreture, både for børn og voksne. I skoven findes der ligeledes mange spor fra fortiden, eksempelvis Troldestenen, som er en rest fra istiden. Vendsyssels højeste punkt med sine 136 meter over havet, Knøsen, er ligeledes at finde i storskoven.

Store Vildmose

Store Vildmose er resterne af hvad der tidligere var Europas største højmose. Mosen er beliggende mellem Aabybro, Pandrup og Brønderslev. Store Vildmose er oprindeligt tørt land, som blev dyrket helt op i Jernalderen, men fra ca. 1500 f.Kr. begyndte der at kommer klimaforandringer og jernalderbønderne blev fortrængt fra området. Mosen voksede med tiden til en stor højmose på ca. 50.000 kvadratmeter.

Jyske Ås

Jyske Ås

Jyske Ås er en 28 km lang højderyg, som strækker sig ned gennem Vendsyssel. Højderyggen er 2-3 km bred, og flere af bakketoppene er over 100 m høje. Du vil være 136 meter over havets overflade, når du står på Vendsyssels højeste punkt, Knøsen.
Jyske Ås er ikke, trods dets navn, en ås. Den blev skabt ved sidste istid. Hele terrænet omkring Dronninglund er stærkt kuperet. Spændende langdysser og gravhøje ligger spredt i området.

Margueritruten

Margueritruten er en lang særlig afmærket turistrute, som er kendetegnet ved de brune skilte med en hvid/gul marguerit. Ruten er 3500 km og strækker sig gennem hele Danmark, forbi mere end 2000 af landets største seværdigheder og attraktioner, og gennem noget af det smukkeste landskab man kan opleve i Danmark. 

Margueritruten løber derfor også gennem store dele af Brønderslev Kommune.