Rhododendronparken i Brønderslev

Rhododendronparken i Brønderslev er den største rhododendronpark i Nordeuropa. Her finder du mere end 10.000 planter fordelt på over 130 forskellige arter, som blomstrer fra maj til juni.

Rhododendronparken, beliggende i hjertet af Brønderslev by, har årevis været byens unikke kendemærke og vartegn.

Med mere end 10.000 planter fordelt på over 130 sorter er Rhododendronparken i Brønderslev den største af sin slags i Nordeuropa. Parken står i fuldt flor i maj og juni, hvor de blomstrende rhododendronplanter skaber en sand farvesymfoni til fryd for både syns- og duftesanserne.

Rhododendronparken, som den er den dag i dag, blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890. Her danner 100 år gamle bøgetræer rammen om den smukke og unikke park, som også rummer en stor sø med ænder og svaner samt en legeplads.

Parken har åbent alle dage året rundt, og flere steder er der opstillet borde og bænke. I parken finder du også den lokalkendte træpavillon, der går under navnet "Den Runde Pavillon". Her afholdes der hvert år adskillige arrangementer, som f.eks. koncerter samt sommeraftener med dans.

Midt i parken ligger Restaurant Hedelund med udsigt over park og sø. Restauranten er dog pt. midlertidigt lukket.

Vi henviser til de mange dejlige spisesteder, som ligger i Brønderslev midtby - hvor der i øvrigt altid er gratis parkering. Se en oversigt over spisesteder her

Del denne side

Vil du vide mere?

Læs mere om Rhododendronparkens oprindelse, de mange sorter, og se et oversigtskort over hele parken her.

Vil du vide mere om Restaurant Hedelund og hvad de kan tilbyde, finder du flere oplysninger her.