På to hjul gennem Vendsyssel

I Brønderslev Kommune er der rig mulighed for at benytte din cykel, hvad end det er for at motionere eller opleve den smukke natur, som kommunen har at byde på.

Cykelruter

I Vendsyssel finder du fem cykelruter, der fører dig gennem nogle af de flotteste naturområder, der har hver deres tema. Dermed har du mulighed for at vælge lige netop den rute, der passer til dig og dine interesser. De fem cykelruter er: Kunstruten, Kirkeruten, Dronningeruten, Landsbyruten og Slotsruten. Udover disse fem, så går de to nationalruter, Vendsysselruten rute 59 og Hærvejsruten rute 3, ligeledes igennem kommunen. Vendsysselruten er 42 km lang, og vil som de fem cykelruter, føre dig gennem det smukke Vendsyssel.

Mountainbikebaner

Er du og din familie vild med at cykle, så grib din mountainbike, og tag hele familien med på mountainbikebanen ved Dronninglund. I naturparken er denne skønne børnevenlige mountainbikebane etableret, så du trygt kan tage hele familien med i de naturskønne omgivelser. Den ensrettede rute er afmærket med pile og strækker sig ca. 3 km rundt i naturens skønhed.

Er du til mere fart over feltet, så har Hjallerup ligeledes en mountainbikebane. Denne blev dannet og indviet i et samarbejde mellem cykelklubben Team Hjallerup og Hjallerup Samvirke den 18. august 2012. Banen er ca. 3 km lang, og er bestående af sving gennem træerne, skrænter og længere stræk. Da banen er for alle, er der også indtegnet to ruter; en rød og en blå. Den røde rute indeholder lidt af hvert, og kan dermed siges at være til de mere øvede ryttere, mens den blå bane tager mere hensyn til nybegynderen, og fører rytteren udenom skrænterne. Ruterne er udstyret med skilte, så det er nemt og overskueligt at finde rundt.

Del denne side

Cykelruter i Brønderslev Kommune


Jyske Ås

Se detailkort 4 og detailkort 5 (blå rute) - En del af den nationale cykelrute nr. 3 "Hærvejsruten"


Fem cykelruter gennem Østvendsyssel:

Kunstruten  

Kirkeruten

Dronningeruten

Landsbyruten

Slotsruten