Naturområder

I Brønderslev Kommune finder du en række unikke, indbydende naturområder med hver sin varierede natur. Flere af dem er gemt godt væk fra by og trafik, og du kan dermed nyde uspoleret stilhed og snuppe en pause fra hverdagens travlhed.

Tag på opdagelse i det bakkede terræn langs den nordjyske højderyg Jyske Ås, brænd krudtet af på legepladsen i Søheden Skov, udforsk junglestien i Dronninglund Naturpark, eller hils på rådyrene i skoven lige udenfor Brønderslev by.

Vi giver dig her et overblik over Brønderslev Kommunes mange herlige naturområder.

Store Vildmose

En unik mose med masser af historie.

Dronninglund Storskov og Sømosen

Dronninglund Storskov byder på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Tag på en af de afmærkede vandreture i den frodige skov, og kom igennem skovens forskellige områder.

Grindsted Plantage

Grindsted Plantage er en bynær plantage, som byder på gode naturoplevelser. I plantagen findes søer, tæt og åben skovplantning, solbeskinnede græsplæner samt gode stier, som leder besøgende rundt i plantagen. På en forhøjning i plantagen findes der en lysning med bålplads. Plantagen byder på et rigt dyreliv og hyggelig stemning ved søerne midt i plantagen.
Kør ad: Hjørringvej / Stadevej / Plantagevej.

Komponistskoven

Komponistskoven ligger i den vestlige del af Brønderslev by, og byder på et stykke uforstyrret natur med søer, træer og planter. De mange forskellige træ- og plantearter giver mulighed for fordybelse i naturen og dens pragt. Skoven byder på en primitiv overnatningsplads med shelters, bålplads med grill og flere borde-bænkesæt, som giver dig muligheden for at opleve naturen på aller tætteste hånd.
Adresse: Komponistskoven, Omfarstvejen nær Rema 1000, 9700 Brønderslev.

Besøg Dådyrene

Kom helt tæt på dådyrene og giv dem mad dem gennem indhegningen i naturskønne omgivelser lige uden for Brønderslev by. Området giver mulighed for en dejlig gåtur i den frodige og velholdte oase, hvor man har gode chancer for at støde på både egern og hare. Lad børnene boltre sig på den naturskønne legeplads med blandt andet gynger. Området byder på gode oplevelser for både store og små i de grønne omgivelser.

Adresse: Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev. Bag psykiatrisk sygehus.

Asaa Strand og Havn

Nyd en dejlig sommerdag på Asaa Strand, hvor det blå flag flagrer i vinden, sandet er hvidt, og bølgerne er børnevenlige.