Fredet område: Fejborg Bakke, Grevsmosen og Bollebakken

Området omkring Fejborg Bakke, Grevsmosen og Bollebakken er en del af Jyske Ås og blev fredet i 1964. Naturområdet udgør ca. 70 ha, og her er offentlig adgang til fods ad de afmærkede stier.

Der hersker bred enighed om, at landskabet omkring Fejborg Bakke, Grevsmosen og Bollebakken er noget af det allersmukkeste, du kan finde i det centrale Nordjylland.

Landskabet er meget kuperet og varieret. Det beskrives som en mosaik af skov, marker, moser, småsøer, overdrev og lyngklædte bakker. Mosaikken er opstået ved et samspil mellem de naturgivne forhold, som blev skabt helt tilbage i istiden. Mellem Grevsmosen og Slettingen findes hedebakker, som fortiden røvere og stimænd brugte som tilholssted, og mange af de gamle hukveje er stadig velbevarede. I området kan du sågar stadig finde rester af de jordhuler, hvor røverne holdt til. Området gemmer på mange kulturhistoriske spor og skjulte skatte. Udforsk eksempelvis langdyssen ved Fejborg Bakke, som stammer tilbage fra Stenalderen. Herfra og flere andre steder i området er der smukke udsigter over Jyske Ås og store dele af Vendsyssel.

Det fredede område er forbundet med en 32 km lang cykel- og gangsti fra Dronninglund til Øster Vrå.

Cykelstien er også en del af Hærvejsruten, national cykelrute 3.

Planlægger du at overnatte i området, er der fine shelters- og lejrfaciliteter i Lunken, Slettingen og Stenbakken.

Læs mere om området i den gratis brochure.

Del denne side

Naturområder i Brønderslev Kommune

I Brønderslev Kommune finder du en række unikke, indbydende naturområder, som er gemt langt væk fra by og trafik og hverdagens travlhed.