Slotte

Skal du holde bryllup, fødselsdag, arrangere kurser eller vil du bare opleve en historisk dag sammen med familien, så er Dronninglund Slot og Voergaard Slot lige noget for dig. På Dronninglund Slot har du mulighed for at afholde diverse arrangementer, og på Voergaard slot har du mulighed for at opleve hele historien om spøgelset Ingeborg Skeel.

Dronninglund Slot

Dronninglund slot blev oprettet i 1100-tallet af kongen til nonner fra Benediktinerordenen. Derfor hed slottet dengang Hundslund Kloster. Senere er der kommet flere fornemme ejere til, og i 1690 var det Dronning Charlotte Amalie, der ejede slottet, og det var netop i hendes periode som ejer, at slottet fik navnet Dronninglund Slot, som vi kender det i dag. I dag er slottet en selvejende institution, som driver hotel, restaurant og kursuscenter, og indrettet med respekt for den historie, som slottet har bag sig.

 

Voergaard Slot

En af de flotteste renæssancebygninger finder du i Voergaard Slot, som blev opført i 1580. Slottet gemmer på nogle af de mest uhyggelige spøgelseshistorier om Ingeborg Skeel, der døde i 1604, og huser samtidig også en stor samling af private kunstsamlinger. Derfor er Voergaard Slot et ideelt besøg, hvis du ønsker en historisk dag sammen med din familie. På slottet er det muligt at gå på opdagelse i den gamle historie om Ingeborg Skeel, som er et af Danmarks mest berømte spøgelser. Fortællingen om Ingeborg Skeel går på, at hun var lagt for had af mange mennesker, grundet sin evne som handelskvinde, og grundet mange af hendes onde gerninger mod familie og ansatte på slottet. Der går rygter om, at hun skulle have pisket sit første barn til døde, at hun skulle have skubbet bygmesteren på Voergaard i voldgraven, mishandlet sine tjenestepiger og hugget hænderne af karlen på slottet, fordi han efter sigende, havde hugget brænde i skoven. Man mente, grundet Ingeborg Skeels herskersyge og onde gerninger, at hun var i ledtog med djævlen.

Stygge Krumpen som vi kender fra julekalenderen Ludvig og Julemanden, har også haft sin gang på Voergaard slot, hvor han havde røvet Elsebeth Gyldenstjerne fra hendes tidligere ægtemand, ridder Bonde Due. Stygge Krumpen ønskede at gøre Voergaard Slot til hovedsæde for hele hans bispedømme, som på daværende tidspunkt ejede næsten hele Vendsyssel. I 1534 erobres Voergaard af Skipper Clements bondhær, og tilfalder i 1536 til kongen.
En begivenhed, der hvert år vender tilbage til Voergaard Slot, er middelalderdagene, der afholdes i juli måned. Her har du mulighed for at træde ind i en anderledes verden, og genopleve, hvordan tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk levede.

Del denne side

Vil du vide mere?
Adresse: 
Dronninglund Slot
slotsgade 8
9330 Dronninglund
Tlf: 98 84 33 00
 
Adresse:
Voergaard Slot
Voergaard 6
9330 Dronninglund
Tlf: 98 86 71 08


Voergaard Slot - Middelalderdage