Oplevelser i Brønderslev

Om sommeren står rhododenderonparken i fuld flor, og besøges hvert år af mange lokale såvel som turister. Rhododenderonparken er Nordeuropas største, og består af over 10.000 rhododenderonplanter fordelt på ca. 120 forskellige arter og sorter.

Man kan også opleve Store Vildmoses specielle særpræg på de 450 ha. mosearealer med et rigt dyre- og planteliv.
Der er blevet opdaget de sjældne løgfrøer på Bjørn Kjeldgaards økologiske landbrug. Der er i den forbindelse oprettet et projekt, som skal bevare løgfrøens eksistens.

Hvert år afholdes der Store Brønderslev Marked. Nutidens marked er et stort heste- og kræmmermarked, og for de barnlige sjæle er der mange sjove forlystelser. 

Er du mere til sportslige udfordringer, hvad enten det er udendørsfitness, bowling, svømning eller anden form for sport, så læg vejen forbi Brønderslev Hallerne. Eller besøg Brønderslev Golfklub en hyggelig og afslappet atmosfære på den 27 huller + 9 hullers Pay & Play-bane. 

Shopping i Brønderslev

Brønderslev byder på et utal af specialforretninger, byggemarkeder, spisesteder og dagligvarebutikker. Tag på shopping i Brønderslev og find alt, hvad hjertet begærer.

Hjallerup som attraktion

Hvert år deltager ca. 200.000 mennesker og 1400 heste fra hele Norden til Hjallerup Marked, som bliver afholdt den første weekend i juni måned. I den forbindelse blev EKKO indviet i 2011. Skulpturen er skabt af kunstneren Thilo Frank fra Berlin. 

Hjallerup kan også byde på forskellige indkøbsmuligheder, bl.a. specialforretninger, byggemarked, supermarkeder og spisesteder.

Tag din hund med på en tur i den nye hundeskov, som blev etableret i 2011. Hundeskoven er placeret i skoven ved Frederikshvilevej. Her er plads til alle, mennesker såvel som hunde. 

Det er også muligt at springe på sin cykel og få noget frisk luft på den for nyligt inviede mountainbike bane, som er beliggende på Hjallerupvej 52 - ved indkørslen til Hjallerup Rensningsanlæg.

Inviter kæresten, konen, manden eller børnene med i Hjallerup Kino og oplev de nyeste film til konkurrencedygtige priser. Kino viser film hver aften og ofte om eftermiddagen.

Hjallerup Bymidte

Hjallerup by byder på et væld af oplevelser for hele familien, uanset om man er til shopping, museer eller en tur ud i det fri. Man kan også besøge Hjallerup Kino, som viser de nyeste premiere film. 

Hjallerup Marked

Kom og oplev stemningen på Danmarks største hestemarked, som afholdes hvert år den første weekend i juni måned. Gør en god handel i de mange boder, eller få et sus i maven i karrusellerne.

Oplev naturen på smukkeste vis

Dronninglund er omkranset af den smukke Storskov, og ligger i læ af Jyske Ås. Her er der mulighed for at tage på en cykeltur, vandretur eller køretur.

Dronninglund har mange handelsmuligheder i form af diverse dagligvarebutikker, specialbutikker og meget mere.  

 

Kulturelle oplevelser

Tag familien med på et af Dronninglunds museer, og oplev kulturen i bla. Dronninglund Kunstcenter, som er beliggende i smuk natur.

Eller besøg Try Museum som fortæller Østvendsyssels historie fra stenalderen og frem til midten af vort århundrede.

Der er også mulighed for at kigge forbi Dorf Møllegård, som er beliggende ved Jyske Ås. Her finder man en vandmølle fra 1600-tallet, en hollandsk vindmølle fra 1887 og en firlænget møllegård, med bygninger fra 1900-1925, som i dag fungerer som historisk museum. 

 

Seværdigheder

Blandt Nordjyllands smukke slotte og herregårde finder vi Dronninglund Slot og Voergaard. Dronninglund Slot er i dag indrettet som hotel- og kursuscenter. Klosterkirken er åben hver dag. I sommerferien kan man få en rundvisning på selve slottet.

Voergaard Slots historie går tilbage til middelalderen, men den mest kendte ejer af slottet, er Ingeborg Skeel ( 1578-1604). 

Har man interesse i at spille golf, er Dronninglund Golfklub absolut et besøg værd. 

Storskoven

Spænd vandreskoene og tag på tur i den smukke Storskov. Besøg Nordjyllands højeste punkt Knøsen eller nyd den fantastiske udsigt fra bænken få meter fra Knøsen. Skoven er smuk året rundt og der er flere stier, man kan følge.

Kunstcenter

Dronninglund Kunstcenter byder på særudstillinger af forskellig art. 

Oplevelser på Asaa Havn

Et besøg på Asaa Havn byder på et hyggeligt og idyllisk miljø. Her kan man opleve gamle fiskerhuse og et hyggeligt havnemuseum, hvor man kan høre om fiskeriets historie op gennem tiden.

Hvert år afholdes der en hyggelig havnefestival i juli måned, hvor man bl.a. kan kigge boder og høre musik. 

Asaa- Geraa Strandenge kan beskrives som et mini vadehav, hvor vadefugle og rovfugle søger føde eller passerer på træk. Mange fugle entusiaster kommer til området for at iagttage de mange arter i området

 

Aktiviteter i og omkring Asaa

Asaa byder på en dejlig strand, hvor der er mulighed for solbadning og strandaktiviteter. Stranden er velbesøgt om sommeren.

Asaa er også kendt for sit hestevæddeløb, som trækker mange turister såvel som fastboende til. 

Æblegården Baksminde driver en økologisk frugtplantage, hvor deres mål er at dyrke frugt af høj kvalitet med en intens smagsoplevelse og lang holdbarhed. De har et udvalg til enhver smag.

Asaa Strand og Havn

Nyd en dejlig sommerdag på Asaa Strand, hvor det hvide flag flagrer i vinden, sandet er hvidt, og bølgerne er børnevenlige. 

Camping

Nyd en dejlig ferie på Asaa Camping. Her er smuk natur i i rolige omgivelser. Der er plads til alle, børn såvel som voksne.

Asaa Havnefestival

Asaa Havnefestival er en tilbagevendende begivenhed, som arrangeres hvert år i juni måned af Asaa Boldklub. I løbet af 3 festlige dage kan I møde et væld af sjove aktiviteter og underholdning for store og små på det hyggelige, historiske havneområde.